Anbefaler

Anbefaler (alle tiders favoritter)

The Innocence Mission ble brått mitt favorittband. Og forsvant fra det norske markedet. Takk og lov for nett og post. Vokalist Karen Peris har samarbeidet med Joni Mitchell og Natalie Merhant, men er størst som formidler av egne tekster.

Peruvianske Francisco J. Lombardis film Caidos Del Cielo fra 1990 er en megetsigende original jeg tenker på ofte når jeg ser såkalt banebrytende sterke filmer fra andre verdensdeler.

John Beasley stjal oppmerksomheten min på John Patituccis soloalbum, så jeg ventet på solodebuten før den kom i 1989. Det ble to skiver på Windham Hill Records, så var han på egenhånd, men på nett.

Pat Metheny Group er alltid med i bilen, på mobilen, i stua når jeg er for meg selv. Helt siden jeg oppdaget Still Life (Talkin') rett før Letter From Home kom. Siden har bandet gitt ut ett album som ikke fikk Grammy.

Immortel (ad vitam): Metropolis møter Blade Runner er i nærheten av halve sannheten. Enki Bilals tegneserie ble en rådyr film-kassa-strofe, bare undervurdert. Fransk produksjon på engelsk.

El Viaje er og blir min favorittfilm. Tok den opp på VHS da SVT2 viste den høsten etter Cannes 1992. Fernando Solanas er mer kjent for Sur (Syd). Originalen er såvidt meg kjent bare vist i Cannes, på SVT2 og på Blindern Filmklubb.

Forbigåtte perler fra Norge

Jeg har sjelden blitt å momentant begeistret for ei debutplate jeg møter helt uten forventninger.

Elin Synnøve Bråthen fikk hjelp av Øystein Sevåg med debutalbumet Earthly Things under artistnavnet Elixir. Det ble utgitt på Sevågs selskap, Siddhartha Spiritual Records. En skønnhet av et voksent popalbum som tåler sammenligning med sein Joni Mitchell. Oppfølgeren under eget navn, The Anchor And The Dream, ble utgitt på "Norges eget ECM", plateselskapet Curling Legs. Bråthens utgivelser har vært utypiske for respektive selskap, med ett unntak; begge har sterk teft for utsøkt kvalitet. Nyeste utgivelse er fersk i høst, singlen Time To Cross med tilhørende video.

Portefølje

Her finner du et voksende utvalg eksempler fra min portefølje som journalist. Noen finner du på pdf her, andre er linker på nettet:

Fra Oslo til Grammy

 

Morten Lindberg (Lindberg Lyd og plateselskapet 2L) nomineres til Grammy igjen og igjen.

 

Også etter at Farojournalen ble nedlagt høsten 2010, ble det Grammy-tur. Se intervju på min musikkblogg.

Fra Farojournalen

 

 

Grammy- og Bluray-eventyret begynte for Lindberg Lyd, 2L og Trondheimsolistene i 2008.

 

Klikk illustrasjonen for pdf hos www.2l.no

 

Nøden lærer naken kvinne å blogge

 

Da Vamp høsten 2010 skulle ut med I full symfoni II var Farojournalen plutselig ikke der lenger. Det gjorde ikke noe, sa de, så lenge jeg hadde et sted å publisere intervjuet. Selv om det bare var i en blogg.

Fra Farojournalen

 

 

Tresiders intervju med Bjørn Eidsvåg i Faro Journalen uke 40, 2006.

 

Klikk illustrasjonen for pdf.

 

I Nordstrand Blad

 

FOTO med mitt mobilkamera ble godt nok til både trykk og nett for lokalavisa på Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand:

 

Det var i august 2011. Klikk foto for web-link.

 

Proffere kamera mens brann herjet i Prinsdal sommeren 2006:

 

Klikk foto for web-link.

Copyright © 2012 Jon Arnesen. All Rights Reserved