Lyden av Grammy

Lyden av Grammy

Visste du at ei plate med blant andre Tomine Harket, Helene Bøksle og Bjørn Eidsvåg var nominert til Grammy for beste surround-lyd?

Nok en gang drar vesle norske 2L (Lindberg Lyd) hjem fra Grammy-utdelingen uten pris etter opptil flere nominasjoner.

 

De har vært nominert en rekke ganger, for recording engineering, for surround sound, tidligere år også for det musikalske innhold på en rekke plater.

 

The Recording Academy har tydeligvis oppdaget 2L grunnet selskapets uredde profil med fokus på surround-lyd og høykvalitets lydformater på SACD, vinyl, Bluray og nedlastingsformater som MP3 og FLAC.

 

Det er vel verdt å følge selskapet, for eksempel på Facebook. Ikke minst etter at «deres» flaggskip, TrondheimSolistene, i år fikk Grammy-følge av Hoff Ensemble, der Jan Gunnar Hoff tolker «Blåfjell»-musikk av Geir Bøhren og Bent Aaserud.

 

Tekstene på albumet Quiet Winter Night er ved «mammaen til Blåfjell», Gudny Ingeborg Hagen. De framføres altså av Eidsvåg, Harket og Bøksle, samt Unni Wilhelmsen, Bjørn Johan Muri, Cecilia Vennersten, Sondre Bratland og Åsne Valland Nordli.

 

HOFF ENSEMBLE: Jan Gunnar Hoff (piano), Mathias Eick (trompet), Børge Petersen-Øverleir (gitar), Annbjørg Lien (nyckelharpa og hardingfele), Arild Andersen (bass), Rune Arnesen (perkusjon).

 

BILDET: Cecilia Vennersten og Bjørn Eidsvåg synger duett på Hoff Ensemble Quiet Winter Night.

 

VIDEO: Fra Jan Gunnar Hoffs kommende solo piano-album på 2L.

 

Sjekk også noen av mine tidligere stykker om Lindbergs bedrifter på jonarnesen.no.

comments powered by Disqus

Copyright © 2012 Jon Arnesen. All Rights Reserved